Toxi-Watch ELISA Kitek

Hazánkban az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet fordít, mind a lakosság, mind a termelők és gyártók, mind pedig az ellenőrző hatóság a fuzárium és egyéb gombatoxinok monitorozására. Az egyre ismertebb és elterjedtebb humán és állategészségügyi kockázatokkal járó toxinszennyezések megelőzése és alacsony szinten tartása érdekében komplex szabályozási rendszert vezettek be az élelmiszerlánc legtöbb pontján. A mikotoxinok koncentrációinak csökkentéséhez ajánlott termelési/gyártási gyakorlat és számos fejlesztés nyújt lehetséges alternatívát. Az élelmiszerbiztonsági elemzésekhez, a további kockázatbecslésekhez, a szabályozás betartásához nélkülözhetetlen a megfelelően hatékony ellenőrzés és monitoring vizsgálatok. A mérések szükségesek és indokoltak, ugyanis az egészségünk megőrzése közös érdek, de a megfelelő mérések nélkülözése az értékesítésben is gazdasági károkhoz vezethet.


A Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. is felismerte a probléma jelentőségét, pályázati és jelentős saját forrás befektetésével kifejlesztette a Toxi-Watch ELISA Kiteket, amelyek versenyképes áron, gyorsan és hatékonyan képesek a legfontosabb mikotoxinok kvantitatív kimutatására.


A Toxi-Watch Kit-család alkalmazható mikotoxinok (DON, Zearalenone, Fumonisin B1, T2 toxin, Aflatoxin B1 és Ochratoxin A toxinok) mennyiségi analízisére gabonafélékben, emberi és állati fogyasztásra szánt terményekben. Valamennyi általunk kínált TOXI-WATCH termék a fent említett mikotoxinok mindegyikére azonos metodikával működik, kompetitív immunoassay rendszerűek, a mérés elve folyadék fázisú antigén-antitest kötésen alapul. A kitek egyenként 96 cellás, streptavidinnel érzékenyített microplate-et tartalmaznak.


  • Toxi-Watch, TOTAL AFLATOXIN ELISA Kit (96 wells)
  • Toxi-Watch, DEOXYNIVALENOL ELISA Kit (96 wells)
  • Toxi-Watch, FUMONISIN B1 ELISA Kit (96 wells)
  • Toxi-Watch, OCHRATOXIN A ELISA Kit (96 wells)
  • Toxi-Watch, T-2 TOXIN ELISA Kit (96 wells)
  • Toxi-Watch, ZEARALENONE ELISA Kit (96 wells)