FCAP Array Infinite

Citometriai multiplex analízis szoftver.

Soft Flow örömmel tájékoztatja, hogy megjelent az FCAP Array szoftver legújabb, költséghatékony, előfizetéses verziója. (Utolsó update 2015.02.20.) A már népszerű multiplex elemző szoftver új verziója páratlan funkciókat kínál. Felhasználóbarát grafikus felülettel, elegáns kísérleti struktúrával és előremutató, lépésekre osztott elemzési folyamattal segíti a multiplex áramlási citometriai adatok kiértékelését. Háttérminták alkalmazásával és a kalibrációs görbe súlyozásával pontosítható a koncentráció meghatározása. A bevezetett kényelmi funkciók közé tartoznak az eredménydiagramok publikálásra alkalmas minőségű megjelenítése, minden eredménytípus szabványos exportálása valamint a kísérleti terv kényelmes „drag & drop” feltöltése. Az új szoftver beépítetten tartalmazza a régóta népszerű tesztelő szoftvereket, amivel az FCS file –okat megnyitni (FCS Viewer) illetve klaszterezni (FCS Clustering Tool) lehet.

Az FCAP Array Infinite a mikrogyöngy alapú multiplex analízis elvégzésére, vagyis több analit párhuzamos felismerésére és mennyiségi elemzésére alkalmas szoftver. A citométerek gyűjtőszoftverei által mentett FCS 2.0, FCS 3.0 és FCS 3.1  file-standardok felolvasására képes. A gyöngypopulációk klasztereit az erre a célra használt fluoreszcencia jelek alapján különíti el. Az analit-specifikus kötések koncentrációja a detektált antitestek fluoreszcenciájából határozható meg.

Az FCAP Array Infinite szoftver olvassa az FCS fájlokat, észleli és az analitok neveivel megjelöli a klasztereket, végül meghatározza az antitest koncentrációt minden analit esetén. A tesztminta koncentrációinak meghatározása minden analit esetén külön illesztett standard görbe segítségével történik. A standard görbék egy fix, bő függvénylistából választhatók a felhasználó belátása szerint szabadon.

A minőségi elemzés azt határozza meg kontrolminták segítségével, hogy egy adott típusú komponens jelen van-e a tesztmintában vagy nincs. Az FCAP Array Infinite szoftver akár 72 gyöngy párhuzamos kiértékelésére is képes mintánként. A kontrolok negatívak vagy pozitívak, a fluoreszcencia (MFI) jelek küszöbértékeinek (cut-off) számolásához is használjuk minden analit esetén. A tesztminták minősítési eredményei a küszöbértékekeken alapulnak. További információt a kvalitatív vizsgálat küszöbértékeinek meghatározásáról a reagens termék tájékoztatóján talál.

Az FCAP Array Infinite kezeli a két riporter paraméterrel rendelkező mikrogyöngyöket. A második riporter paraméter szerint kizárólag minőségellenőrzés (QC) végezhető, mely során az kerül ellenőrzésre, hogy az MFI értékek a felhasználó által definiált tartományba esnek-e?

A megújult, előfizetéses FCAP Array Infinite adatábrázolásán fejlesztettünk, rugalmasabbá tettük az adatelérését; valamint új funkcióként tartalmazza a gyöngyszámhoz illesztett automatikus klaszterkeresést hisztogramokon (1 dimenziós klaszterrendszer meghatározás).

Az FCAP Array Infinite havi előfizetéses formában elérhető szoftver. Futtatásához internet kapcsolat szükséges a licenszelési megoldás és a rendszeres frissítések miatt. Fejlesztése folyamatosan, jelentős részben a felhasználói visszajelzések és igények (link) szerint történik. A szoftverfrissítések automatikusan jutnak el minden előfizetőnkhöz; akik így mindig a legkorszerűbb verzióval dolgozhatnak.

FCAP Array Infinite biztosít minden eszközt a gyors, hatékony és teljes multiplex vizsgálati munkához.
FCAP Lépések:

 

Comments are closed.