Cégünket felvásárolta a FOSS biotechnológiai cég

  • Admin
  • Mar 16, 2016

Március 4-én a FOSS felvásárolta a Soft Flow Hungary Kft.-t, melynek kapcsán a dán anyacég 22 új munkatársat üdvözölhet soraiban.

A Soft Flow akvizíciója révén a FOSS további lendületet és támaszt kaphat az élelmiszerbiztonságra fókuszáló stratégiája megvalósításához. A FOSS-nak a globális piacon betöltött szerepe mindenekelőtt az, hogy olyan analitikus megoldásokat fejlesszen és értékesítsen, amelyek segítik ügyfeleiket abban, hogy maximalizálják hatékonyságukat, javítsák a minőséget és szavatolják az élelmiszerbiztonságot.

Niels Degn, a FOSS K+F elnökhelyettese: “Nagy örömmel tesszük meg ezt a bejelentést, miszerint szerződést kötöttünk a Soft Flow-val és így új munkatársként köszönthetjük őket a FOSS családban. Már több mint három éve dolgozunk szoros együttműködésben a Soft Flow-val egy konkrét projekten, és meg vagyunk győződve arról, hogy tökéletesen beleillenek a FOSS-ba, mind a kompetenciák tekintetében, mind pedig a munkastílus és innováció tekintetében.”

Arra számítanak, hogy a Soft Flow több mint 20 K+F munkatársa tovább növeli az innovációs erejét a FOSS vállalatnak, ahol már eddig is minden hatodik alkalmazott a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. A Soft Flow-t az USA-ban alapították 1988-ban, majd 1992-ben költözött Magyarországra, székhelye jelenleg is Pécs.

“Az akvizíció révén olyan kompetenciák válnak számunkra hozzáférhetővé, melyek további lendületet adnak az új stratégiánk megvalósításában, amelynek keretein belül továbbra is az élelmiszerbiztonságra helyezzük a hangsúlyt”, teszi hozzá Niels Degn.

A magyarországi központtal rendelkező Soft Flow élvonalbeli biotechnológiai cégnek számít az áramlási citometria, valamint az élelmiszer- és takarmánybiztonság szektorán belül. A vállalat húsz évnyi tapasztalattal rendelkezik a kutatás-fejlesztésben, és hasonló távlatokra tekinthet vissza az áramlási citometriában, valamint a az élelmiszer- és takarmánybiztonság területén tevékenykedő piacvezető cégekkel megvalósított együttműködés terén.

Dr. Lustyik György, a Soft Flow Hungary korábbi vezérigazgatója úgy véli, hogy: “A Soft Flow Hungary-nél folyó, az elemző citológia keretein belül megvalósított élvonalbeli kutatás és fejlesztés tökéletes kiegészítője a FOSS élelmiszer- és takarmánybiztonsági projektjének. Ez az átalakulás minden bizonnyal erősíteni fogja a biotechnológiai ipar pozícióit a térségben. A Soft Flow egy erős akadémiai hálózat kapcsolatrendszerében működött a múltban is, és az átalakulás nyomán új lehetőségek nyílnak meg az együttműködésre a Szentágothai Kutatóközpont és a PTE kutatócsoportjaival.”

“Nagyon büszkék vagyunk a munkára, melyet a Soft Flow csapata végzett a mikrogyöngy assay technológiák fejlesztése során.” – mondta Dr. Czéh Árpád, a Soft Flow Hungary Kft. alelnöke. “Nagyon örülünk, hogy részévé válunk egy olyan globális vállalatnak, amely az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazat számára szükséges analitikai eszközök legfőbb előállítója a világon.”

Amit a FOSS-ról tudni kell

A FOSS világelső azon analitikai eszközök előállításában, melyek a globális élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatban, ezen belül is elsősorban a tej-, gabona-, takarmány-, hús- és bortermelésben kerülnek felhasználásra. A világon forgalmazott gabona 80%-át, valamint a világon termelt tej 85%-át vizsgálják be FOSS módszerrel. A FOSS globális üzletfelei között van a tej-, élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatok néhány legjelentősebb piaci szereplője, akik együttesen olyan kihívásokkal néznek szembe, mint az élelmiszerbiztonság, a nyersanyaghiány, az állatokról való megfelelő gondoskodás, a környezetrombolás és a túlnépesedés kérdése.

A FOSS feladatának tekinti, hogy olyan analitikai megoldásokat dolgozzon ki és értékesítsen, melyek segítik ügyfeleiket abban, hogy maximalizálják hatékonyságukat, javítsák a minőséget és biztosítsák az élelmiszerlánc integritását. A 100%-ban családi tulajdonban lévő vállalatot Nils Foss alapította 1956-ban. A FOSS forgalma 2014-ben meghaladta az 1,7 milliárd dán koronát, több mint 1400 dolgozót foglalkoztat, ebből Dániában 600-at, fejlesztési és gyártó egységei vannak Dániában és Kínában, valamint világszerte 28 értékesítési és szolgáltató cég tartozik hozzá.