IMP3rove felmérés

  • Admin
  • Jan 3, 2016

Elkészült vállalatunk innovációs képességének felmérése a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, amelyért ezúton is köszönetünket fejezzük ki. A felmérést az Enterprise Europe Network győri munkatársa végezte az IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment tanácsadási módszertan segítségével, amely segít meghatározni az innovációs folyamatok erős és gyenge pontjait, beazonosíthatók a cégen belül azok a területek, ahol változtatásra lehet szükség, melyeket tovább kell fejleszteni annak érdekében, hogy az innováció pozitív gazdasági hatása minél jobban érvényesüljön.

Örömmel nyugtáztuk, hogy a felmérés innovációs állapotunkra és teljesítményünkre összességében pozitív megállapítást tett.

Az összefoglaló értékelés főbb következtetései, javaslatai az alábbiak:

  • Cégünk innovációs teljesítménye kiemelkedő valamennyi benchmark csoportban, az innovációs eredmények kivételével valamennyi területen meghaladja a növekedési bajnokok teljesítményét.
  • Sokkal rövidebb idő alatt képesek vagyunk egy-egy terméket, szolgáltatást „piacosítani”, mint versenytársaink. Ez jelentős versenyelőnyt biztosíthat.
  • Az évente felvetett és regisztrált, innovációs projektek alapjául szolgáló ötletek száma jelentősen elmarad a hazai és a külföldi versenytársakétól.
  • Javasolt a minőségpolitikán túlmutatóan egyfajta vízió, az innovációt a középpontba helyező jövőkép megfogalmazása.
  • Az innovációs eredmények javítása érdekében javasolt ágazati, esetleg földrajzi (területi) alapú piackutatásokat végezni.
  • Az innovációs eredmények javításának másik lehetősége számunkra a K+I pályázati források sikeres elnyerése.

Az elemzés 5 dimenziót értékelt, melyekben elért eredményeinket az alábbi pókháló-diagram mutatja be:

Az értékelésfejlesztési lehetőségeket javasolt egyes területekre, amellyekkel erősíthetjük kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységünket, hozzájárulva a K+F+I pályázatok eredményes lebonyolításához és az innovációs eredmények magasabb szintre emeléséhez.

Az összefoglaló értékelést részletesebben itt olvashatják el:

IMP3rove assessment results.pdf