A Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. 1992-ben alakult, fő tevékenységi köre a természettudományos kutatás, fejlesztés (K+F). A sejtanalitika, áramlási citometria, immuncitológia területén szaktanácsadással, szerződéses kutatási tevékenységgel is foglalkozunk. Különösen jelentős és sikeres a multiplex alapú analitikai eljárások fejlesztése. Fejlesztéseink között meghatározó szerepet töltenek be a mezőgazdaság és az élelmiszerbiztonság területén a mikotoxinok kimutatására használható kitek. A Soft Flow Hungary Kft. által kifejlesztett mikrogyöngy alapú, áramlási citométerrel detektálható kompetitív ELISA rendszer, a Fungi-Plex™ kit lehetővé teszi 6 mikotoxin egyidejű, kvantitatív mérését.

Informatikai csoportunk a legjelentősebb eredményeit hatékony, különleges funkciókra képes áramlási citometriai off-line analízis szoftverek fejlesztésében érte el. A szoftver termékcsalád legsikeresebb tagja, a BD Biosciences céggel együttműködésben készült FCAP Array™, amely a kereskedelmi forgalomban elérhető egyik leghatékonyabb CBA (Cytometric Bead Array) analízis program.

A cég hazai és nemzetközi megítélése rendkívül jó, amit a cég által elnyert díjak és elismerések is igazolnak. 2004-től rendelkezik MSZ EN ISO minősítéssel. 2005-ben Regionális Innovációs Díjban részesültünk, illetve ebben az évben a cég igazgatóját Gábor Dénes-Díjjal tüntették ki, 2006-ban cégünk kapta a Dél-Dunántúli Minőségi Díjat. 2009-ben cégünk képviselte a hazai biotechnológiai szektort az Atlantában szervezett BIO-2009 Nemzetközi Biotechnológiai Fórumon. 2010-ben a Magyar Innovációs Szövetség éves közgyűlésén mutatkozhatott be, mint a szektor egyik legsikeresebb közép-vállalkozása. 2011-ben a Soft Flow Hungary Kft. volt a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Díj kitüntetettje. Sikeres K+F tevékenységünk eredményeként az elmúlt két évben öt új terméket vezettünk be a hazai és nemzetközi piacon. Az Amerikai Egyesült Államokban működő irodánk és értékesítési szerződéseink segítik, hogy élő kapcsolatot tartsunk a világ biotechnológiai iparának vezető és innovatív vállalataival. Munkatársaink szakmai tudása és gyakorlata pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a változó piaci, környezeti és felhasználói igényeket a lehető leggyorsabban és legfelkészültebben szolgálhassuk.

Cégünk támogatási rendszere:

A Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. a cég méreteihez és lehetőségeihez képest karitatív támogatást nyújt non-profit szervezetek részére. Mivel a cég elsődleges működési területe a tudományos és technológiai innováció, mindenekelőtt a kiemelkedő tehetségek kibontakozását, új tudományos eredmények megszületését elősegítő szervezetek, intézmények támogatása szerepel a cég prioritásai között. Karitatív programunk keretében például támogatjuk az alaptudományok, biológia, fizika, kémia matematika oktatását. Az oktatás területén fokozott figyelmet kívánunk fordítani a kiemelten tehetséges (K-12) diákok és tanáraik oktatási tevékenységére. Egyetemi, kutatói szintű kutatási támogatásaink elsősorban azokra a területekre irányulnak, amelyek célja az egészség megőrzését, az életminőség javítását célzó tudományos ismeretek megszerzése és azok alkalmazása.

Támogatási kérelmek elbírálása:

A Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. valamennyi, a céghez írásban beérkezett támogatási kérelmet megvizsgál, ha azok olyan területet érintenek, amelyek szerepelnek a cég prioritásai között, a cég telephelyéhez képest földrajzilag relevánsak és a cég támogatási forrásai még nem fogytak el.

A Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. csak non-profit szervezeteknek nyújt támogatást. Korlátozott lehetőségeink miatt nem támogatunk politikai aktivitást, hirdetéseket, média eseményeket, sporteseményeket, egy-egy személyhez kötődő vagy személyek részére indított gyűjtéseket és olyan filantrop tevékenységeket, amelyek kívül esnek a cég prioritásain.

Céljaiktól függetlenül nem támogatunk olyan szervezeteket, amelyek gyakorlatában a fajtól, kortól, szexuális vagy etnikai hovatartozástól és orientációtól függő diszkrimináció valósul meg.

 

Comments are closed.