Szerves és biokonjugációs kémia

A korszerű biotechnológiai fejlesztések nélkülözhetetlen eleme a különféle biokonjugátumok megtervezése és létrehozása. Legyen szó antitest fejlesztésről, immunoassay-k ill. egyéb képalkotó eljárások kidolgozásáról szükség van a legmegfelelőbb reagens/konjugátum megalkotására.


Laborunkban rendelkezésünkre állnak olyan technikák, melyekkel a leendő alkalmazástól függően a célmolekulákat hordozófehérjékhez, festékmolekulákhoz vagy enzimekhez kötjük. Műszerparkunk lehetővé teszi az elkészült reagensek megfelelő tisztítását HPLC és egyéb metodikák alkalmazásával.


Szakképzett munkatársaink fehérje-fehérje, fehérje-kismolekula vagy kismolekula-kismolekula konjugátumok fejlesztése mellett a kívánt részecskék mikro- és nanopartikulumok, valamint egyéb szilárd fázisok felületére való immobilizásában is jártasak.


Az említett kapcsolási metodikák megvalósításához a legtöbb esetben szükség van a jelölendő molekulák szerkezetének módosítására, új funkcióscsoportok létrehozására. Ehhez nélkülözhetetlen az a szerves kémiai háttér, mely szintén megtalálható cégünk portfóliójában.