Szoftver és hardverfejlesztés

A Soft Flow Kft a FOSS leányvállalataként részt vesz a termékfejlesztésben, amely az alaptechnológiák fejlesztésén túl a hardver (készülékház, mechanika, mechatronika, elektronika) és a szoftverfejlesztést (vezérlés, felhasználói felület, cloud technológiák) is lefedi. A magyar alapítású Soft Flow assay technológiáján alapul a MycoFOSS nevű eszköz, amely toxinok gabonából való kimutatásának egy új eljárását valósította meg, így az élelmiszerminőség és -biztonság területén hiánypótló termék. Ezen túl cégünk bekapcsolódik a dán anyavállalat termékeinek fejlesztésébe is.

A cégnél megtalálható mérnöki kompetenciák fókuszában az agrárbiotechnológiai fejlesztések implementációja áll, követve a meghatározott FOSS-arculatot. Gépészmérnökeink a deszkamodellek alapján kidolgozzák a termékek formavilágát, a legapróbb részletekig megtervezik a komponensek elhelyezkedését a gyártás alapjául szolgáló 3D modellekben, kialakítják a gyártástechnológiát (műanyag-fröccsöntés, lemeztechnológiák, forgácsolás, stb.), mindehhez figyelembe véve a cégünk által képviselt legmagasabb standardot a megbízhatóság és élettartam kapcsán. Villamosmérnökeink az elektronikai fejlesztésben is rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek alapján a koncepciótól a PCB gyártásig, a hardverközeli programozáson át a gyártásig terjedő feladatainkat lefedi. A fejlesztési folyamatot a fizikai szimulációs (végeselemes módszerek, áramlástan, stb.) tapasztalatainkkal támogatjuk, így az anyagfáradásból, túlmelegedésből, statikus vagy dinamikus terhelésből eredő problémák már a tervezési fázisban kiszűrhetők.

Szoftverfejlesztőink feladata, hogy olyan alkalmazást készítsenek, ami összehangolják az egyes hardver elemek működését, a beérkezett jeleket feldolgozza, majd bonyolult, de hatékony algoritmusok segítségével kiértékelje és letárolja azokat. Az eredményeket igény szerint a felhőszolgáltatásunk számára is megosztjuk, ahol ügyfeleink további elemzéseket végezhetnek az adatokon illetve előrejelzéseket kaphatnak az eszközök karbantartási igényével kapcsolatban. Az eredmények minden esetben megjelennek a mérő berendezés kijelzőjén is. Intuitív felületeket segítségével bármikor le lehet kérdezni az eszközön tárolt adatokat, eseményeket akár idősorosan is valamint pár mozdulattal meg lehet változtatni a gép beállításait. Külön kihívást jelent nekünk, hogy platformfüggetlen megoldásokat használjunk (C++, .NET Core, Angular) és mindig a lehető legújabb, már megbízható technológiát építhessük be a készülékekbe.

Ügyfeleink így mindig biztonságos, magas műszaki színvonalon kivitelezett megoldásokat kapnak, melyekre mi is büszkék vagyunk. Nem állunk meg azonban egy pillanatra sem, mindig új ötleteken, kihívásokon dolgozunk.

Soft Flow Kft.
H-7634, Pécs
Pellérdi út 91/B

Tel.: +36 72 891-888
Email: info@softflow.com