Hírek

Karácsonyi cipősdoboz akció

2019.12.23.

Idén a pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot és Központot támogattuk cipősdoboz akciónkkal. Az intézmény meghívására Pellérden és Aranyosgadányban osztottuk ki ajándékcsomagainkat a rászoruló pécsi családoknak.

V. Pécs IT Meetup

2019.11.04.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara „Pécs IT Meetup” programot szervezett a hallgatóknak és a régió IT szakembereinek. A Soft Flow-t Lehotai Gábor képviselte, aki egy előadás során bemutatta a legfontosabb Ipar 4.0 trendeket, kiemelve a mezőgazdaság és az élelmiszerminőség területeit, ahol anyavállaltunk a FOSS korszerű megoldásokkal rendelkezik.

Csapatépítés

2019.09.26.

Idén a Remete-réten tartottuk az éves őszi csapatépítésünket. Sorjátékokat játszottunk, sütögettünk, majd egy kincskeresésre indultunk a napos erdőbe.

FOSS 63

2019.07.02.

Idén első alkalommal öltöztünk kékbe, hogy ezzel emlékezzünk meg a FOSS 1956-os megalapításáról. A 63 éves anyavállalatot tortával és tematikus, de nem túl komoly kvízzel köszöntöttük.

Nyári egyetem a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban

2019.06.24-28.

Elmélet:

Minket ért a megtiszteltetés, hogy részt vehettünk az első nyári egyetemen Soft Flow és a PTE Gyógyszerészi Biotechnológia Intézetének szervezésében. Az egyhetes programot a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontban többek között több neves professzor és professzorasszony tartotta különböző szakterületekről, mint a Sejtbiológia, Molekuláris biológia és a Biotechnológia különböző aspektusai. Bevezető előadásokat hallhattunk alaptechnikákról, kiegészítve az adott terület aktualitásaival (fejlődési irány, eredmények). Számunkra ez a fórum egy jó kezdetnek tűnik, ahol lehetőségünk van a korábban megszerzett tudásunkat felfrissíteni, illetve bővíteni.


Gyakorlat:

Az első Summer School alkalmával a szakmai előadások mellett lehetőségünk nyílt laboratóriumi gyakorlatokon is részt venni. A tematika a sejt biológia, molekuláris biológia és biotechnológia néhány ritunműveletét fedte le, műszer bemutatókkal kiegészítve. A hét tapasztalatai közelebb hoztak minket munkatársaink - ezalkalommal főként a Biológia csoport- tevekénységeinek pontosabb megértéséhez, ezenfelül betekintést nyertünk a Szentágothai Kutató Központ mindennapjaiba és jól felszerelt laboratóriumaiba.

Cseresznyézés

2019.06.14.

A nyár kezdetét egy cseresznyeszedéssel ünnepeltük a cég főhadiszállásán.

Image Description

Soft Flow Kft.
H-7634, Pécs
Pellérdi út 91/B

Tel.: +36 72 891-888
Email: info@softflow.com