Hírek

FOSS 63

2019.07.02.

Idén első alkalommal öltöztünk kékbe, hogy ezzel emlékezzünk meg a FOSS 1956-os megalapításáról. A 63 éves anyavállalatot tortával és tematikus, de nem túl komoly kvízzel köszöntöttük.

Nyári egyetem a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban

2019.06.24-28.

Elmélet:

Minket ért a megtiszteltetés, hogy részt vehettünk az első nyári egyetemen Soft Flow és a PTE Gyógyszerészi Biotechnológia Intézetének szervezésében. Az egyhetes programot a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontban többek között több neves professzor és professzorasszony tartotta különböző szakterületekről, mint a Sejtbiológia, Molekuláris biológia és a Biotechnológia különböző aspektusai. Bevezető előadásokat hallhattunk alaptechnikákról, kiegészítve az adott terület aktualitásaival (fejlődési irány, eredmények). Számunkra ez a fórum egy jó kezdetnek tűnik, ahol lehetőségünk van a korábban megszerzett tudásunkat felfrissíteni, illetve bővíteni.


Gyakorlat:

Az első Summer School alkalmával a szakmai előadások mellett lehetőségünk nyílt laboratóriumi gyakorlatokon is részt venni. A tematika a sejt biológia, molekuláris biológia és biotechnológia néhány ritunműveletét fedte le, műszer bemutatókkal kiegészítve. A hét tapasztalatai közelebb hoztak minket munkatársaink - ezalkalommal főként a Biológia csoport- tevekénységeinek pontosabb megértéséhez, ezenfelül betekintést nyertünk a Szentágothai Kutató Központ mindennapjaiba és jól felszerelt laboratóriumaiba.

Cseresznyézés

2019.06.14.

A nyár kezdetét egy cseresznyeszedéssel ünnepeltük a cég főhadiszállásán.

Image Description

Soft Flow Kft.
H-7634, Pécs
Ürögi fasor 2/a

Tel.: +36 72 891-888
Email: info@softflow.com